در سالهای اخیر استفاده از ضایعات برگی خرما جهت تولید کود نیز مورد توجه قرار گرفته است و تحقیقاتی در زمینه تهیه کود از بقایای گیاهی در دست اجرا می باشدکه تاکنون نتایج مطلوبی به همراه داشته است.
کود هرگونه مواد طبیعی و یا غیر طبیعی که عموما بخاطر مواد مفیدی که در آن وجود دارد در کشاورزی برای تقویت خاک مزرعه از آن استفاده می کنند.یکی از انواع کود های آلی کود آلی کمپوست از بقایای تخمیر شده ضایعات زراعی است و به عنوان کود آلی اثرات مثبت و سودمندی در تغذیه گیاهان دارد.
استفاده از ضایعات نخل خرما جهت تهیه کود گیاهی به صورت عمل آوری شده یکی از راهکارهای مناسب و اقتصادی در مدیریت نخلستان می باشد.بر اساس اندازه گیریهای به عمل آمده خاک اغلب نخلستان ها از میزان مواد آلی بسیار پایینی برخوردار می باشند.طبق تحقیقات انجام شده تاثیر مواد آلی بر خصوصیات کمی و کیفی محصول در باغات خرما بسیار مثبت بوده است.لذا با توجه به وضعیت موجود شاید ساده ترین و ارزانترین روش افزایش مواد آلی خاک استفاده از بقایای گیاهی حاصل از خود درختان خرما باشد.
این محصول به عنوان کالای استراتژِک محسوب نمی گردد.البته در سالهای اخیر استفاده از ضایعات برگی خرما جهت تولید کمپوست در جهان مورد توجه قرار گرفته است.مخاطرات زیست محیطی و نگرانی زیاد در خصوص پایداری سیستم های موجود کشاورزی ملی ،استفاده تلفیقی کودهای آلی و شیمیایی را باعث شده است.
کو آلی شامل بازمانده های گیاهی و حیوانی در مراحل مختلف تجزیه می باشد که جهت تامین مواد غذایی گیاه و بهبود خصوصیات فیزیکی به خاک افزوده می شود.کود های آلی شامل کود های حیوانی،بازمانده های گیاهی،ضایعات درخت نخل و بقایای صنعت چوب ریا،ضایعات آلی صنعتیو ضایعات حاصل از تولید فرآورده های غذایی می باشد.بازمانده های آلی در ایالت متحده حدود ۶۹۴ میلیون تن در سال می باشد
پیش بینی ظرفیت و ترکیب تولید : ۱۰۰۰۰ تن در سال
مساحت زمین: ۱۵۰۰۰ متر مربع
زیربنای ساختمان تولیدی : ۸۱۰ متر مربع
امکانات زیربنایی مورد نیاز طرح تولید کود گیاهی از ضایعات خرما
میزان آب مصرفی:۵۸۵۸ مترمکعب
میزان برق مصرفی: ۲۶۴۰۰۰ کیلووات
میزان گاز مصرفی: ۲۷۰۰ متر مکعب
تعداد و ترکیب نیروی انسانی طرح تولید کود گیاهی از ضایعات خرما: ۲۲ نفر